Na intervju pitanja za žene poduzetnice sa Balkana na temu: “Uspona” i “Padova” u poduzetništvu odgovorila je vlasnica ZDizajna – Vesna Zubčić. Nakon završene Prirodoslovne gimnazije upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu na kojem 1999. godine stječe naziv Diplomirani produkt dizajner. Kao apsolvent radi i u grafičkom studiju. Privatne sate izrade keramike pohađa u ljeto 2000. godine te nakon toga izrađuje unikatnu keramiku i nakit.

2003. godine otvara ZDizajn je obrt za trgovinu i dizajn, a od 2006. godine u potpunosti se posvećuje dizajniranju interijera, te do danas iza sebe ima preko 150 projekata, od privatnih i poslovnih prostora, kafića i restoran do izrade namještaja po narudžbi. Uz rad s interijerima u svom obrtu, u Obrtničkoj školi (2007.-2009.) u Zadru, kao vanjski suradnik predaje dva stručna predmeta: Kulturu stanovanja (interijer) te Perspektivu (crtanje). Osim toga, 2012. godine završava i Feng Shui Akademiju.

1.Zdravo! Tko ste vi i koju ste tvrtku započeli?

Zdravo! Ja sam Vesna Zubčić i vlasnica sam ZDizajna,  obrta specijaliziran za upravljanje projektima dizajniranja  interijera (i namještaja) u stambenim  i poslovnim prostorima.  Osnovan 2003. godine u Zadru.

Vjerujem da možemo živjeti u drugačijem svijetu, onom koji je pun jedinstvenih i inspirativnih predmeta, prostora, mjesta i doživljaja.

Dizajn je oduvijek oblikovatelj našeg svijeta…Moja želja je da vidim sretne ljude koji žive u suvremenom svijetu, ljude koji su spremni uskladiti svoj životni prostor sa svojim potrebama

2.Recite nam što ste radili! Je li tvrtka rasla? Koliki ste progres vidjeli u prvoj, trećoj godini pa do danas?

Moja tvrtka iz godine u godinu raste, prva godina je možda bila najteža, jer kada sam 2003 otvorila dizajn još nije se smatrao toliko vrijednim. Na neki način trebalo je informirati ljude kako mogu prosperirati uz nas. Do danas iza sebe imamo preko 150 projekata, od privatnih i poslovnih prostora, kafića i restoran do izrade namještaja po narudžbi.

U svakom novom projektu nastojimo biti inovativni, osmisliti nove mogućnosti te pronaći udobnost koja je odraz klijentovog karaktera.

Vrlo nam je važna komunikacija s klijentima  i povezanost  klijenata  s prostorom. U svom radu na prvom mjestu nastojimo razumjeti klijenta i shvatiti njegove potrebe.

3. Koje su Vaše najveće lekcije naučene u posljednjih godinu dana?

Da nismo nedodirljivi, da je svijet u jednom momentu stao. I da budemo prisutni u svakom trenutku svog postojanja. Život je prelijep.

4. Koji Vas je neuspjeh najviše naučio i omogućio Vam daljnji rast i razvoj koliko privatno toliko i poslovno?

Iskreno ne mogu nešto navesti kao najveći neuspjeh ,jer moj moto kroz život je da: “U životu postoje prepreke koje nas uče da iz dan u dan budemo sve bolji i da naučimo nešto novo za sebe”. Tako da prepreke smatram svojim najvećim učiteljima.

5. Što je u poslovnim planovima za nadolazeću i sljedećih 5 godina?

Postupno širenje, a kako, još ćemo vas držati u maloj neizvjesnosti, jer uskoro nam izlazi novi plan poslovanja.

6. Kao poduzetnici koliko i kako Vam poslovni život utječe na privatni? (Kako balansirate oboje?)

Jako utječe, neki puta je to teško razdvojiti. Imamo radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9-16h, ali se zna to protegnuti i na duže. Trudim se napraviti balans i napokon uzeti slobodnu subotu i nedjelju za sebe, za druženje sa obitelji i prijateljima.

7. Jeste li pročitali kakvu dobru knjigu u posljednjih godinu dana?

“Moć nesavršenstva” – Bren Brown

8. Koje savjeti biste dale za ostale poduzetnice koji se možda bore za rast svog poslovanja?

Budite samo strpljivi, ako imate dobru ideju i volite svoj posao, pa bilo gdje vi bili prepoznati će vas publika/klijenti.

9. Koji su Vam najkorisniji alati u svakodnevnom poslovanju (tipa software za računovodstvo)?

Računovodstvo radi moja knjigovođa, a nama u ovom poslu su bitni software za 2D I 3D projektiranje. Te plug-in za renderiranje, tj. da slika bude što realnija.

10. Gdje Vas možemo naći/vidjeti/kupiti Vaše proizvode i usluge (online i u stvarnom svijetu)?

Naš ured se nalazi u Zadru, Šibenska 7a, ali isto tako može i odraditi online, pa nije bitno gdje ste u svijetu. Možete nas kontaktirati na:

Vesna Zubčić