U ovom intervju o svom iskustvu “Usponi i “Padovi” žena poduzetnica sa balkana ispričala nam je Tanja Nikolić Čičanović modni kreator Galerie de LA Madeleine, zagovornik Slow fashion pokreta, sa završenom akademijom primijenjenih umjetnosti i dizajna,Beograd.

1. Zdravo! Tko ste vi i koju ste tvrtku započeli?

Tanja Nikolić Čičanovic , modni kreator Galerie de LA Madeleine,zagovornik Slow fashion pokreta,Beograd.

2. Recite nam što ste radili! Je li tvrtka rasla? Koliki ste progres vidjeli u prvoj, trećoj godini pa do danas?

Posle završene Akademije primenjenih umetnosti i Dizajna u Beogradu, Nekoliko autorskih revija, odlazim u Londonu zatim Pariz gde živim i radim od tada .Butik u 8 arondismanu, u istoriji bogatom pasažu, Galerie de LA Madeleine, zaokružio je jednu epohu mog stvaralačkog rada.

3. Koje su Vaše najveće lekcije naučene u posljednjih godinu dana?

Zagovornik sam Slow fashion pokreta, smatram da smo u eri super produkcije koja uništava kvalitet, a potom i prirodu koja nas okružuje, kolekcije su male, vodim izuzetno računa o kvaliteti proizvedenog, jer mi se sviđa ideja bezvremenosti tj da moja kreacija može da se nasledi ,

( od mame ka kćerci naprimer) , trudim se da kreativno ostanem udaljena od definisanih modnih pravaca upravo da bi postigla bezvremenost proizvoda ….

Držim se sebi samoj zacrtanog puta u svojoj karijeri jer mi je oduvek bila jaka potreba osećanja slobode. A sloboda nema cenu.

4. Koji Vas je neuspjeh najviše naučio i omogućio Vam daljni rast i razvoj koliko privatno toliko i poslovno?

2000 godina je u svakom pogledu bila prekretnica u mom stvaralačkom radu, jer zahvaljujući jednom pozivu iz New Yorka da učestvujem na Brand New Facis , i rođenju sina Andrije se posvećujem isključivo accessoiru kao modnom izrazu!

5. Što je u poslovnim planovima za nadolazeću i sljedećih 5 godina?

Ne znam koliko će moj odgovor biti inspiracija nekoj mladoj preduzetnici, ali priznajem da mi je uvek i na prvom mestu bio moj privatni život i stavljam ljubav na prvo mesto, a zatim na drugo mesto  stavljam ljubav prema poslu , jer ako se radi ono što se voli , lakše se prelazi preko talasa uspjeha kao i neuspjeha i na treće mesto stavljam biznis kao biznis koji neguje nas ego i puni nas budžet, i daje nam mogućnost napretka u kreativnom smislu – daje nam vetar u leđa. Po načinu na koji sam vam dala ovaj odgovor , može se naslutiti da sam nekad davno živela na moru.

6. Gdje Vas možemo naći/vidjeti/kupiti Vaše proizvode i usluge (online i u stvarnom svijetu)?

TNC _Paris  je Instagram adresa , putem koje se mogu pratiti moje kreacije unikatnog aksesoris ( torbe, nakit i moda ) Iza inicijala TNC , nalazim se ja: 

Tanja Nikolić Čičanovic