Što je sve potrebno za “Work on holiday” radnu dozvolu u Kanadi?

Hrvati sada “Work on holiday” radnu dozvolu mogu aplicirati dva puta po trajanju od 12 mjeseci za svaku vizu. Između svake mora biti stanka od 3 mjeseca. Prije isteka Work on Holiday vize aplicirate za TURISTIČKU vizu. Cijeli boravak u Kanadi mora biti obilježen. Putna online viza eTA traje 5 godina. Najbolje započeti nekim redom ,koji ne mora biti nužno ovim redoslijedom.

Pošto smo u ovom vremenu u kojem se nalazimo bitno je da ste cijepljeni (Pfizer ,Johnson) nisam sigurna za druga cjepiva, kako bi mogli ući u državu bez komplikacija i karantene, iako karantena nije u potpunosti isključena. Moguće je da budete naizmjenično testirani na Covid -19 bris test PCR na aerodromu. Što znači da ćete u slučaju ako ste pozitivni morati ostati u karanteni. I što znači da unaprijed morate imati smještaj tj. adresu boravka u Kanadi. Ali u većini slučaja ste slobodni se kretati nakon ulaska. Normalno PCR test prije samog putovanja koji traje 72 sata i u tom roku morati ući u državu.. A ako planirate sami aplicirati za radnu dozvolu evo što je potrebno:

 • eTA online viza traje 5 godina
 • Prijevod dokumenta koji je potvrđuje da ste cijepljeni (karticu nakon cjepiva odnijeti na prijevod), te
 • Dokument iz MINISTARSTVA ZDRASTVA (potvrda o cijepljenju, to je već na engleskom)
 • Uvjerenje da se NE VODI KAZNENI POSTUPAK svrha izdavanja: radna dozvola u Kanadi (preveden na engleski) ,
 • Potvrda iz RH MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE (dokument koji potvrđuje da niste osuđivani) ne smije biti stariji od 6 mjeseci isto sa prijevodom na engleski
 • Biometrix ja sam pravila svoj u Düsseldorf  grad u Njemačkoj dođe oko 80eura , ali ima i u Sarajevu BIH (otisci prstiju, snimanje lica) služi za neograničen broj putovanja u inozemstvo. Ona u svojoj strukturi sadrži elektronički „nosač“ podataka – čip, koji je skriven unutar putovnice i u kojem su pohranjeni biometrijski podaci nositelja putovnice .Putovnicom se dokazuje identitet i državljanstvo.
 • Rodni list, domovnica, kopija putovnice i osobne iskaznice ,osoba fotografija za vizu posebnih dimenzija koje će pisati kad aplicirate koje ne smije biti starija od 6 mjeseci
 • Životopis na engleskom
 • Ponuda za posao iz Kanade , (obavezno)
 • Putno osiguranje TRIGLAV ima dobre opcije
 • PCR test sa prijevodom (72 sata)
 • Dokumenti iz škole za WES koji Vaša škola mora poslati umjesto Vas radi sigurnosti podataka, moraju ovjeriti i potpisati dokumente koje ste prethodno preveli na engleski. Kada su prevedeni dokumenti u omotnici prvo ide pečat škole i potpis ravnatelja ,a zatim se zalijepi omotnica preko pečata ( samo ljepljiva traka je uredu) Tako izgleda ispravno , a od dokumenta je potrebna: završna diploma i sve svjedodžbe koje moraju biti prevedene.

Jednom kada je viza odobrena preporučeno je taj kao i svaki drugi dokument PDF isprintati i priložiti pri ulasku u državu. Zato sve dokumente( kao npr. osiguranje, životopis ,PCR, i sve što sam navela nosite uz sebe cijelo vrijeme)

Pošto iz Hrvatske nema direktnog leta za Kanadu trebati ćete po novom instalirati aplikaciju VeriFLY ako putujete iz Engleske u kojoj unosite podatke prije samoga leta isto tako ArriveCAN kada sletite u Kanadu.

Mislim da sam sve navela ,osim osobnih informacija koje ispunjavate u aplikaciji za vizu. Na Kanadskoj stranici Government of Canada potrebno je imati profil za aplikaciju. Sve ostalo su Vaše osobne informacije koje popunjavate, to je to spremni ste, sretan put!

Sve slike su preuzete sa unsplash.com. Informacije u postu mogu varirati. Hvala na razumijevanju.

Ako Vam je potrebna pomoć slobodno nas kontaktirajte: mojimsestrama@gmail.com ili davidpranjic007@gmail.com