Jedna od ključnih reči korišćenih otkad je nastupila pandemija prošle godine je rezilijentnost. Rezilijentnost se najbliže opisuje rečima otpornost ili izdržljivost, sposobnost da preživimo životne uspone i padove je neverovatno važna. Sposobnost izdržljivosti tokom dužeg vremenskog perioda i kanalisanje stresa na produktivan način, zaštitni je znak rezilijentne osobe. Ako osoba nije u stanju da se nosi sa visokim nivoom stresa nervni slom je moguć.

Iako izvor rezilijentnosti potiče iz emocionalne zrelosti, postoji mnogo primera spoljnih činilaca, koji mogu pomoći pojedincu da razvije snagu i izdržljivost. Na primer, biti bolje organizovan, manje trošiti, poboljsati ishranu, ubaciti fizičke vežbe itd. Međutim da bismo zaista postali rezilijentni presudno je prevazići negativne emocionalne cikluse i stvoriti nove.

Na primer, ako je neka osoba anksiozna zbog nesigurnosti u svoju sposobnost da dobro obavlja određeni posao, ostaće anksiozna čak i ako bude nagrađena drugim poslom koji joj više odgovara, jer se njeni unutrašnji mehanizmi za rešavanje anksioznosti nisu promenili. Da bi se izašlo iz ovog ciklusa, potrebno je promeniti svoje emocionalne i duhovne prioritete i vratiti se suštini sopstvenog bića. Ovo biće je uvek duboko ukorenjeno u čoveku, bez obzira na spoljne promene.

MyVincha App može pomoći osobama da prevaziđu začarani krug anksioznosti i stresa, razvijajući unutrašnji emocionalni kapacitet za savladavanje izazova bilo koje vrste. Potrebna je posvećenost da bismo postali rezilijentni međutim vredno je truda, naročito u vremenima velike nestabilnosti kakvoj smo svedočili tokom prošle godine.

Leave a Reply