Za ovu seriju intervjua “Usponi” i “Padovi” žena poduzetnica sa balkana nam je odgovorila kroz svoje iskustvo kao certificirani Life Coach, i Wingwave Coach, NLP i Mindfulness Master Trener, Heal Your Life Teacher i učiteljica Autogenog treninga kao i Relax Kids Coach – Mirjana Petković.

Njena životna svrha dijeljenje je stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Upravo iz tih razloga kroz radionice i individualni rad, primjenjuje licencirane tehnike i coaching metode kojima potičem ljude na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom, da slušaju svoje srce i žive svoju životnu Strast i Svrhu.

Autorica je Afirmacijskih kartica:

1.“Škrinjica pozitivnih misli – afirmacijske kartice za odrasle”

2. “Škrinjica sretnih misli – afirmacijske kartice za djecu

Autorica knjige:

Bez problema do rješenja.

Mirjana: Ono najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Odaberite da sreća započne upravo sada i ovdje, na način kako vi sami želite i neka baš ovaj dan bude dan kada ćete započeti najbolji dio ostatka svog života. Ne zaboravite da se život ne događa vama, on se događa radi Vas i da ste savršeni upravo ovakvi kakvi ste sada i ovdje. Veselim se svakom trenutku učenja, druženja i zajedničkog stvaranja novog, boljeg i sretnijeg svijeta!

1.Zdravo! Tko ste vi i koju ste tvrtku započeli?


Prvo što kažem, kada me neko pita: Tko sam? Je da sam Life Coach, no prije nego sam postala Life Coach uslijedile su mnoge moje životne promjene, ne samo profesionalno, već i u privatnom životu, gdje je zapravo i bio okidač za promjenu profesije. Moja prva struka je grafički dizajn, što je i dalje jedna od mojih ljubavi, no ono što je moja životna svrha, moj životni poziv je pomaganje drugima kroz individualni i grupni rad za osobni rast i razvoj – Life Coaching.

Nakon 11 godina edukacija i velikog životnog iskustva,danas sam osim Life Coacha, i Wingwave Coach, NLP i Mindfulness Master Trener, Heal Your Life Teacher i učiteljica Autogenog treninga kao i Relax Kids Coach. Prije pet i pol godina započela sam svoju tvrtku Lakoća življenja.

2.Recite nam što ste radili! Je li tvrtka rasla? Koliki ste progres vidjeli u prvoj, trećoj godini pa do danas?

Od početka sam duboko vjerovala u sebe i posao koji radim, koji mi je doista teško nazivati poslom, već ga radije zovem svojim pozivom. Osim edukacija koje sam prolazila za svoje stručno usavršavanje, nisam prošla nikakve dodatne edukacije kako voditi tvrtku ili kako pospješiti prodaju, poboljšati marketing i slično, već bih mogla reći da sam sve svoje struke objedinila u jednu i nekako sama putem naučila što mi je potrebno za promoviranje i kako doći do klijenata. Nisu to baš profesionalna znanja iz marketinga, ali je dovoljno da se mogu oglašavati putem društvenih mreža i uređivati svoju web stranicu. Tvrtka je rasla iz godine u godinu, a najveći uzlet je bio između treće i pete godine, posebno od četvrt godine pa sve do sada.

3.Koje su Vaše najveće lekcije naučene u posljednjih godinu dana?

U posljednjih godinu dana naučila sam da nisu sva partnerstva u poslu dobra i da svim suradnjama nije isti cilj, te da više zaštitim sebe i naučim reći da mi se neke stvari ne sviđaju i nisu područje mog interesa.Također sam naučila da trebam više cijeniti svoje obrazovanje, rad, trud i predanost, jer je to jedini način da ljudi prepoznaju kvalitetu i autentičnost, kao i da se istaknete na tržišu, koje je samo po sebi već previše zasićeno istom ili sličnom ponudom.

4.Koji Vas je neuspjeh najviše naučio omogućio Vam daljni rast i razvoj koliko privatno toliko i poslovno?

U poslovnom kontekstu teško mi je navesti neki neuspjeh, jer ništa do sada, od kako radim posao koji volim, nisam doživjela kao neuspjeh. Privatni “neuspjesi” su me dodatno motivirali kao okidači da se još više angažiram u posao i doista su mi, u većini slučajeva, velika inspiracija za nove sadržaje koje nudim kroz svoj rad.

5.Što je u poslovnim planovima za nadolazeću i sljedećih 5 godina?

Proširiti sadržaje u vidu edukacija kako za pojedince tako i za tvrtke. Izdati drugu knjigu i nove Afirmacijske kartice.

6.Kao poduzetnici koliko i kako Vam poslovni život utječe na privatni? (Kako balansirate oboje?)

Teško mi je odvojiti privatno i poslovno. Obzirom da imam već odraslog sina, koji će uskoro napuniti 24 godine, ipak je sada puno lakše posvetiti se više poslu, a da privatni život bude usklađen i ne mora trpjeti zbog poslovnog. Uvijek je stvar organizacije i prioriteta, a kada ima volje, ima i načina, tako da, koliko dosada mogu reći, uspješno balansiram koliko god mogu.

7.Jeste li pročitali kakvu dobru knjigu u posljednjih godinu dana?

Uglavnom čitam dosta literature vezano za osobni, duhovni i profesionalni rast, a mogla bih izdvojiti meni vrlo dragu knjigu:

Hodočašće duše“- Sonie Choquette.

8.Koje savjeti biste dale za ostale poduzetnice koji se možda bore za rast svog poslovanja?

Da vjeruju u sebe i da odustajanje nije opcija, sve dok nisu iscrpile sve mogućnosti. I ono najvažnije da uvijek slušaju svoje srce jer put srca je uvijek najbolji put.

9.Koji su Vam najkorisniji alati u svakodnevnom poslovanju (tipa software za računovodstvo)?

Microsoft Word, Excel i Powerpoint, Adobe Photoshop, Illustrator i Indesign.

10.Gdje Vas možemo naći/vidjeti/kupiti Vaše proizvode i usluge (online i u stvarnom svijetu)?

  • Na internet stranici www.mirjanapetkovic.com,
  • Adresa: Kninski trg 11, Vrbik, Zagreb
  • Instagram: Lakoća življenja i Relax Kids Zagreb.
Mirjana Petković