Niz intervjua žena poduzetnica sa balkana “Usponi” i “Padovi” nastavljamo u društvu glumice, poduzetnice i dugogodišnje zaljubljenice u minimalistički način života Marije Tadić. Osnovala je tvrtku Primitivance d.o.o. u sklopu kojeg je osnovala prvi hrvatski niche beauty brand L’aventure en Primitivance koji odražava njene životne vrijednosti.

L’aventure en Primitivance prvi je hrvatski nice beauty brand. Spajanjem naslijeđa, umjetnosti i tehnologije, predstavlja svijetu novi imidž Dalmacije. U proizvodnji koristi isključivo 100% prirodne i lokalne sastojke dalmatinskog podneblja, a posebnu pažnju posvećuje stvaranju mirisa koji evociraju iskustva toplih dalmatinskih jutara.

Na taj je način stvoren i prvi proizvod u liniji njege kože – luksuzan prirodni serum za lice Belle de Jour.  Taj lagan i visoko-aktivan serum stvoren je kako bi čak i najosjetljivijoj koži pomogao vratiti otpornost i podatnost, dok istovremeno korigira nepravilnosti, pigmentaciju i sitne bore. Koristi se kao jednostavnija, a dostatna zamjena svakodnevnoj njezi lica, za blistavu, zdravu kožu koja ponovo otkriva svoju moć samoobnove. Belle de Jour slavi žensko iskustvo i cijeni što ono dolazi s godinama, svrstavajući se tako u prve redove pro-age pokreta.

1.Zdravo! Tko ste vi i koju ste tvrtku započeli?

Ja sam Marija Tadić…glumica, poduzetnica i dugogodišnja zaljubljenica u minimalistički način života radi kojeg sam i osnovala tvrtku Primitivance d.o.o. u sklopu koje sam osnovala brand L’ aventure en Primitivance koji odražava moje životne vrijednosti.

2.Recite nam što ste radili! Je li tvrtka rasla? Koliki ste progres vidjeli u prvoj, trećoj godini pa do danas?

S obzirom da sam proizvod stavila na tržište prije tri godine mogu povući paralelu točno u tom vremenskom periodu. U prvoj godini baš svatko si daje za pravo da propituje vaše odluke od samog imena branda, cijene pa do vizualnog identiteta.

S obzirom da sam imala vrlo jasnu viziju što želim nikada se nisam pretjerano osvrtala na to ali sada s odmakom mogu naravno temeljeno na vlastitom iskustvu reći da je bilo potrebno ustrajati točno dvije godine da se stvori određeni kredibilitet i povjerenje.

Tvrtka je najveći rast ostvarila na temelju usmene predaje na što sam ujedno i najponosnija.Uglavnom imamo stalne klijente koji se vraćaju čim potroše bočicu.

3.Koje su Vaše najveće lekcije naučene u posljednjih godinu dana?

Neizvjesnost s kojom se svatko od nas susreo na svoj način mislim da nam je održala lekciju kako je sigurnost zapravo iluzija sa kojom smo živjeli godinama i kako netreba raditi prevelike planove nego živjeti iz dana u dan. To naravno ne znači da se treba prepustiti da nas sudbina baca kamo hoće. Držim se one poznate izreke:

4.Koji Vas je neuspjeh najviše naučio i omogućio Vam daljni rast i razvoj koliko privatno toliko i poslovno?

Pa baš s obzirom da vjerujem da iz svega učimo, malo toga zapravo doživljevam kao neuspjeh.Sve su to lekcije po putu.

5.Što je u poslovnim planovima za nadolazeću i sljedećih 5 godina?

Imam gotov proizvod s kojim ću na proljeće izaći na tržište, te jedan koji se još nalazi u fazi razvoja. Pripremam i jednu vrlo zanimljivu kolaboraciju koja za sada neka ostane tajna.

6.Kao poduzetnici koliko i kako Vam poslovni život utječe na privatni? (Kako balansirate oboje?)

Nažalost otkako sam dala otkaz u kazalištu Hnk Ivan pl. Zajc u Rijeci gdje sam godinama bila zaposlena kao glumica u ansamblu, ne uspijevam povući jasnu granicu između slobodnog vremena i posla. U ovoj godini jedan od ciljeva mi je da se malo bolje strukturiram unutar dana te da ne radim sve dok ne završim, jer nikad nije završeno.

7.Jeste li pročitali kakvu dobru knjigu u posljednjih godinu dana?

S obzirom da dolazim iz kompletno drugačijeg backgrounda, moram nadoknaditi mnoga znanja za koja se nisam formalno školovala pa je i literatura koju trenutno čitam više okrenuta u tom smjeru. Srećom živimo u vrijeme u kojem je zaista sve “googleable” i svaka zapreka na koju naiđemo može uspješno biti uklonjena ako se naoružamo strpljenjem, vremenom i motivacijom za učenje stvari koje su nam nepoznanica.

8.Koje savjeti biste dale za ostale poduzetnice koji se možda bore za rast svog poslovanja?

Možda se može poneki savjet izvući već i iz prethodnih odgovora no generalno prepreke se prelaze kako se na njih nailazi i netreba se unaprijed znati baš sve. S obzirom da sam ogromni perfekcionist savjetovala bih drugima ono što meni često savjetuju “better done then perfect”, jer mi taj dio često ne polazi za rukom.

9.Koji su Vam najkorisniji alati u svakodnevnom poslovanju (tipa software za računovodstvo)?

Najkorisnije u svakodnevnom poslovanju mi je što imam zaista odličnog knjigovođu a kojim alatima se on služi, nisam pitala.

10.Gdje Vas možemo naći/vidjeti/kupiti Vaše proizvode i usluge (online i u stvarnom svijetu)?

L’aventure en Primitivance serum za lice Belle de Jour možete naručiti putem posjetom na stranicu,a uvijek poetične i originalne komadiće sadržaja možete pratite na instagramu:

Marija Tadić