Na stranicama ove knjige čitalac će, kroz jednu ličnu priču prvog autora i psiho-energetsko učenje drugog, upoznati velikog naučnika Nikolu Teslu iz jednog novog ugla. Iz ugla njegovih mentalnih i duhovnih praksi, koje su dobijene kroz procese jasnoviđenja, a o čemu dosad nije ni pisano ni govoreno. Ovaj sloj knjige najdragoceniji je, i provlači se kroz ceo tekst. U skladu sa afinitetima autora, naracija je zahtevala izvesna sredstva dramatizacije, vođenje likova kroz određeni ambijent. Sve to ima za cilj predstavljanje onog što je u ovo naše vreme (na pragu 3. decenije 21. veka) za sve nas od presudnog značaja. Šta je to što je presudno važno? I više je nego očigledno da se naša civilizacija, sa svojom ubrzanom tehnološkom progresijom, našla u jednom humanističkom ćor-sokaku.

Mašine napreduju, čovek se otuđuje, stagnira i nazaduje kao biće svesti, od Tvorca načinjeno (da može da bude) savršeno.Promena vrednosti je to što je presudno važno. Tesla nas podseća koje su to vrednosti. Na koji način je on ulazio u stanje flow-a, kako je podizao svoje duhovne preferense, kako je ekonomisao sa vremenom, šta je radio da izdrži pritisak sredine, kako je meditirao i kako se stapao sa svetlošću. Svojim posvećeništvom, svojom čistom dušom, sam Tesla je uzor i paradigma novog vremena. Vremena u kojem je čovek kao božansko biće ponovo u centru fokusa.


Od izuzetne je važnosti znanje koje Tesla predaje liderima, predvodnicima, upravljačkom kadru u preduzećima, ali i bilo kojim drugim zajednicama koje funkcionišu tako što na vrhu hijerarhije imaju lidera. Strogi piramidalni raspored odgovornosti postoje otvoren i protočan u svim pravcima. Lider postaje „sluga“ svoje korporacije tako što svojom emotivnom širinom najbolje iskorišćava znanje koje poseduje podižući nivo sreće i zadovoljstva zaposlenih, ali i njihov nivo svesti. Lider služi ljudima kao delovima samog sebe, tako što ih uči ljubavi i mudrosti. I tako što svojim primerom, širinom srca i vertikalom u Bogu, postaje svetionik, svetlosni putokaz – baš kao što je to bio naš Nikola Tesla, najveći naučnik svih vremena.

http://www.illumina.co.rs/koristi_um_kao_tesla.html

Leave a Reply