Ivona Kovačević Nemec Fotograf: Ratko Mavar

Ivona Kovačević Nemec, vlasnica je Anahata holističkog centra, certificirana aromaterapeutkinja,fitoaromaterapeutkinja, učiteljica meditacije, joga učiteljica, Timeline Healing terapeut, učiteljica dječje joge po Rainbow Kids metodi, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut te je trenutno u superviziji za certificiranu voditeljicu obiteljskih i sistemskih konstelacija.

U svom radu koristi grupnu i individualnu poduku iz tradicionalne Vedske Shakti meditacije,postavlja klijentima individualne i grupne te online sistemske i obiteljske konstelacije te im kroz fitoaromaterapiju pomaže da se bolje nose sa svakodnevnim stresom i riješe probleme i traume koji ih opterećuju.


Ivona: Moja je misija pomoći vam da se vratite sebi, u svoje srce i živite ispunjen, miran i sretan život. Jer kad širimo vidike svoje svijesti, gradimo bolji svijet za nas i našu djecu, svijet u kojem živimo bez straha, u kojem smo slobodni, u kojem imamo pravo na sreću, na svoje potrebe i podršku.

Anahata holistički centar zamišljen je kao mjesto podrške, mira, uvida, novih znanja i promjena. Moj put započeo je prije više od dvadeset godina Reikijem. Od tada sam završila tridesetak edukacija među kojima su Fitoaromaterapija, Aromaterapija, Vedska Shakti meditacija, Yoga Teacher Training,Timeline Healing, Raindrop terapija, refleksoterapija, osnove Ayurvede.

Svaka od edukacija dala mi je dragocjene uvide, alate i znanja o ljudskoj duši, tijelu i zdravlju koji obogaćuju moj rad s ljudima.

ANAHATA fitoaromaterapija Fotograf: Marina Ćosić

Ljubav. Ljudi. Moja Dharma.

Fitoaromaterapijom, obiteljskim i sistemskim konstelacijama, tečajevima meditacije, Timeline Healing vođenim meditacijama… u individualnom i grupnom radu sa klijentima.

Buđenje, kriye, pranayame, meditacija, pa nakon toga kava i odgovaranje na mailove i poruke, kuhanje ručka obitelji, odlazak u ured i rad sa klijentima, šetnja sa slušalicama u ušima za opuštanje, navečer ja odlazim na neku edukaciju, povratak kući i odmaranje, meditacija, spavanje.

Individualne obiteljske konstelacije i tečajeve Vedske Shakti meditacije.

Pokreće me to kada vidim na kraju rada osmjeh na licu klijenta, kada osjetim kako je energija drugačija,sjaj u njihovim očima i tada znam da sam ponovo nešto dobro napravila za svijet, ljude, za sve.

Volim učiti i educirati se, volim upoznati zanimljive ljude od kojih mogu puno naučiti.Volim staviti slušalice u uši i sama šetati.Volim konstelacije, i voditi ih i kada ja postavljam svoju konstelaciju kod kolega konstelatora.Najdraži mi je mir, jer sa mirom sve imam. I ljubav, bez ljubavi i istinskog pravog kontakta sa drugim ljudskim bićem nema ništa smisla.

Ljudi, njihove priče, život, izazovi, mogućnosti, pronalazak mira i sreće.

Zato što ne mogu drugačije, moj posao je moja velika ljubav.
Najvažnije mi je da konačno mogu raditi ono što svim srcem volim, u čemu uživam, u čemu sam dobra.

Rad 1 na 1 me ispunjava i tu sam na svom terenu.Volim vidjeti promjenu u očima klijenta nakon konstelacije, lice koje postaje drugačije, opuštenije,smirenije.Bitna mi je i diskrecija i povjerenje, tako da klijenti znaju da mi mogu vjerovati i osloniti se na mene kada im je potrebna pomoć.

Želim sa svoje male ljudske strane pridonijeti da ovaj Svijet bude svima nama bolje mjesto za živjeti, da smo svi sretniji, da ima više ljubavi, istinskog kontakta i mira.

Još na faksu, davne 1997. sam krenula u duhovni svijet sa Reikijem, imam 2 stupnja Reikija.Drugi bitan trenutak u mom životu bio je rođenje kćeri, prije 16 godina, koja je kao beba imala težak oblik dermatitisa pa sam počela tražiti pomoć iz prirode, educirati se u izradi aroma kozmetika.


Zbog stresa koje donosi balansiranje između majčinstva, djeteta koje je do škole bilo vrlo osjetljivo na dišni sustav (upala pluća, šarlah, bronhitis), administrativnog posla (koji me nije ispunjavao), obiteljskih obaveza budući da je muž bio jako puno odsutan zbog čestih poslovnih putovanja, krenula sam vježbati jogu i 2013. godine završila edukaciju za yoga učiteljicu u zagrebačkoj Gaia yoga school and shala.


Paralelno upisujem međunarodnu edukaciju za učiteljicu dječje yoge po Rainbow Kids metodi. U sklopu edukacije za yoga učiteljicu otkrivam ayurvedu te je počinjem proučavati i dodatno se educirati, kao i Pranayama (tehnike disanja).

2015. godine upoznajem mog dragog učitelja i mentora dr. Stribora Markovića te sa njim nastavljam svoj put kroz fitoaromaterapiju, aromaterapiju te Raindrop terapiju.
Paralelno se bavim svojim duhovnim razvojem kroz meditacijske i šamanističke tehnike pod vodstvom Marca Bianca, a sa tradiocionalnom vedskom Shakti meditacijom upoznajem se 2016. godine te je od tada redovito prakticiram i usavršavam se pod vodstvom mojih učitelja Anande i Davora Vdovića.


Ovo ljeto konačno nakon godina priprema završavam edukaciju i za učiteljicu tradicionalne vedske Shakti meditacije pod vodstvom Anande Devi Vdović te počinjem držati tečajeve meditacije.Kod Sala Rachele završila sam 2018. Timeline Healing osnovni te 2019. Timeline Healing advanced te ga radim kao individualne terapije i kao grupne meditacije (npr. meditacija za strah, opraštanje, healing,konatak sa svojim Future Self…).


Prije 3 godine otkrivam sistemske i obiteljske konstelacije koje su me oduševile svojom efikasnošću u rješavanju problema (emotivni, obiteljski) te upisujem edukaciju kod dr.sc. Branke Devčić, kod koje sam trenutno u superviziji.


Početkom 2020. godine otkrivam snagu i mogućnosti tjelesno integrativne terapije te završavam program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) pod vodstvom Tomislava Kuljiša u IPD-u – Integral Personal Development Center and School i upisujem edukaciju osobnog razvoja (OR) u trajanju 4 godine te nakon toga planiram još 2 godine edukacije za tjelesno integrativnog psihoterapeuta.


Kao najvažnije trenutke izdvojila bi moje osobne promjene i velike uvide koje su se dogodile za vrijeme edukacija: za joga učiteljicu, učiteljicu meditacije te konstelatora i nakon RAR programa u IPD-u kada sam odlučila krenuti i završiti edukaciju za tjelesno integrativnog terapeuta.

ŠTO SU SISTEMSKE KONSTELACIJE?

To je tehnika koju je osmislio njemački psihoterapeut Bert Hellinger i koja omogućava dobivanje uvida u bit našeg problema, pogled na taj naš problem iz neke nove perspektive te nam pokazuje moguća rješenja.


Sistemske konstelacije nam pomažu da vidimo, doživimo i spoznamo sebe u kontekstu sistema (cjeline) te da ostvarimo kvalitetan odnos i povezanost sa tom cjelinom. Tako se naš odnos prema samima sebi i okolini mijenja, javljaju se novi uvidi, razumijevanje, suosjećanje i naša svjesnost raste.


Konstelacije se postavljaju u grupi ili individualno a podrazumijevaju diskreciju, razumijevanje te međusobno poštovanje i podršku.


Prostor u kojem se postavlja konstelacija je sveti, zaštićeni prostor, udaljen od svakodnevne gužve,buke i rutine.To je prostor diskrecije, gdje smo svi na “ti”, gdje možemo postavljati pitanja, biti onakvi kakvi jesmo, autentični, pokazati se bez straha, to je mjesto gdje se povezujemo dublje sa sobom,životom, svojim sistemom kako bi stekli nove uvide te proširili svoju svijest.


Voditelj konstelacija je neutralan, ne tumači, ne daje savjete. Klijent je ekspert za svoj sistem, svoj problem i njegovo rješenje. Aktiviramo i koristimo naše vlastite intuitivne potencijale i tako pronalazimo moguća rješenja za naš problem.
Kod konstelacija fokus je na rješenju, a ne na problemu.

U našem sistemu su sva rješenja i resursi koji vode do rješenja problema koji nas muče. Resursi su opcije koje nismo koristili ili ih nismo bili svjesni,sve ono što nam može pomoći da riješimo svoj problem: osobe, informacije, sposobnosti… Svako od nas ima u svom sistemu sve što mu je potrebno i sa svime smo povezani. Svaki problem se može riješiti ako smo spremni vidjeti i prihvatiti rješenje.


Konstelacije nam donose sposobnost dubokog suosjećanja, jer vidimo kako je to hodati u tuđim cipelama, vidimo kako svi istu situaciju različito doživljavamo. Konačno razumijemo zašto se netko ponaša na određeni način, zašto mi nikako ne može dati ono što toliko želim, zašto ne može nešto napraviti ili izgovoriti, zašto ga nešto boli, zašto se boji.

Fotograf: Marina Ćosić

ZAŠTO POSTAVLJAMO KONSTELACIJU?

Kako bi dobili novi uvid i riješili svoje probleme u odnosima sa partnerom i djecom, obiteljskim odnosima, poslovne probleme, osobne probleme, zdravstvene probleme, kako bi imali širu sliku pri donošenju teških odluka, kako bi uočili i promijenili naše obrasce ponašanja koji nas vode kroz život,kako bi riješili konflikte, kako bi pronašli i zauzeli svoje mjesto u sistemu (obitelj, društvo, tim,organizacija, grupa), kako bi se lakše mogli nositi sa stresom i burn out sindromom te vlastitim ograničavajućim uvjerenjima.Ukratko, kako bi dobili novi uvid u bilo koju temu koja nam je trenutno u fokusu pažnje.

KAKO IZGLEDAJU INDIVIDUALNE KONSTELACIJE?

Individualne konstelacije (online ili kod mene u uredu) uključuju uvodni razgovor sa klijentom u kojem mi klijent ukratko opisuje svoj problem te formulira svoj cilj ili želju.Nakon toga klijent iz svoje okoline bez razmišljanja intuitivno izabire male predmete (olovka, gumica,prsten, lak za nokte, poludragi kamen, parfem, bombon, papirić, spajalica…) ili konstelacijske lutkice,daje im uloge i postavlja ih u prostor i tada promatramo njihov međusobni odnos i dinamiku u sistemu.

Klijent „ulazi“ u različite uloge i tako provodi neko vrijeme u „tuđim cipelama“ ili u ulozi pojmova kao što su ciljevi, resursi, prepreke, želja srca, uvjerenja te tako sudjeluje u procesu transformacije od problema do rješenja.


Kako pratimo razvoj konstelacije pred očima klijenta se, kao u kazališnoj predstavi, sistem mijenja,transformira i na kraju se u završnoj slici predmeti u prostoru nalaze na pozicijama koje pokazuju jedno od mogućih rješenja problema. Tako neskladan odnos između članova sistema postaje harmoničan,osjeća se atmosfera zadovoljstva i mira u sistemu koja kroz klijentov doživljaj počinje živjeti u vanjskom svijetu.Konstelacije pomažu spoznati, razumjeti i prihvatiti sebe te se naš odnos prema sebi i okolini mijenja,naša svijest se širi.


TKO MOŽE POSTAVITI KONSTELACIJU?

Konstelaciju mogu postaviti sve punoljetne psihički zdrave osobe koje su spremne promijeniti perspektivu i pogled na postojeći problem ili situaciju te tako dobiti uvid u nova moguća rješenja.

FITOAROMATERAPIJA


Fitoaromaterapija je metoda očuvanja i održavanja zdravlja, prevencija, ublažavanje i liječenje bolesti upotrebom biljnih ekstrakata, ljekovitih biljaka, njihovih dijelova (korijen, list, cvijet) i eteričnim uljima.
Ljekoviti oblici biljaka koje koristimo u fitoterapiji su: čajevi, tekući ekstrakti (tinkture, SIPF, EPS),melati, supozitoriji, vagitoriji, tablete.
Eterična ulja su koncentrirani ekstrakti dobivenih iz različitih dijelova biljke (plod, cvijet, list) destilacijom ili hladnim tiještenjem. Primjenjuju se dermalno nanošenjem na kožu, oralno, vaginalno,rektalno ili inhalacijski pod stručnim nadzorom fitoaromaterapeuta.

ANAHATA fitoaromaterapija Fotograf: Marina Ćosić

Na individualnim fitoaromaterapijskim konzultacijama zajedno ćemo doći do idealnog prirodnog rješenja kako bi ublažili riješili vaše zdravstvene probleme prirodnim putem.


Meditacija je jednostavna tehnika kojom možemo smanjiti stres, opustiti se, pronaći unutarnji mir,steći razne uvide. Usporava otkucaje srca i disanje, opušta i smiruje tijelo, otvara um. Pomaže nam da se povežemo sa sobom i svijetom oko sebe.To je drevna univerzalna praksa koja se već tisućama godina prakticira diljem svijeta. Ona je sastavna komponenta svih religija i kultura na Zemlji.

Njeno blagotvorno djelovanje na um i tijelo nam omogućuje da proširimo svoju percepciju i bolje djelujemo u svakodnevnom životu.Svima nama koji živimo u užurbanom modernom svijetu potrebna je svakodnevna duhovna hrana – meditacija. Ako još ne meditirate, naučite tradicionalnu Vedsku Shakti meditaciju i izgradite štit između kaosa svijeta oko nas i svoje nutrine.

To je tehnika koja nam omogućava da dođemo u kontakt sa svojim stvarnim “Ja”. Iz tog kontakta možemo dobiti jako puno: moguće nam je otpustiti stres, dobiti puno nove energije, vratiti osjećaj osobne snage, probuditi izvor radosti i kreativnosti, povećati ljubav koja postoji u našim životima te biti zdravi na svim razinama.


Ivona Kovačević Nemec Fotograf: Ratko Mavar

Više mira, radosti, zadovoljstva, opuštenosti i radosti – to su rezultati redovite Shakti meditacije. Naučite meditirati kroz grupnu ili individualnu obuku.

Kažu da smo kao dragocjen savršen sjajni dijamant na kojem se godinama sakupljaju slojevi kondicioniranja, malih i velikih stresova i podsvjesnih otisaka. Svaki od njih ostavlja trag i polako tamni dijamantni sjaj sve dok ne povjerujemo da smo običan kamen.


Meditacija je alat dnevne mentalne higijene kojom otpuhujemo te nakupine i slojeve, skidamo prašinu,čistimo se i otvaramo prozor sjaju našeg pravog Ja – savršenom, beskrajnom, svevolećem, prepunom energije i radosti tkivu duše.

Timeline Healing tj. iscjeljivanje vremenske linije je duboka vođena meditacija, koju je osmislio Sal Rachele, nježan, iscjeljujući i opuštajući proces.
Svi trebamo dubinsko iscjeljivanje od svakodnevice, kaosa, nemira, trauma koje nosimo. Ova meditacija uvodi nas u theta stanje moždanih valova kako bi se riješila tema koja je vama trenutno aktualna:
pronalaženje životne svrhe, uklanjanje straha, razvijanje intuicije, iscjeljenje, kontakt sa svojim Višim Ja.

Tehnika je učinkovita budući da nas vraća do samog uzroka problema i blokada te ih pomaže iscjeliti i otpustiti.
Osim icjeljivanja, povezujemo se sa našim Budućim Ja, koje postaje naš vodič i savjetnik, omogućavajući nam brži i lakši put donošenja odluka i ostvarenja naših ciljeva i želja.

Anahata holistički centar nudi vam:

 • fitoaromaterapija konzultacije (u našem prostoru i online)
 • individualne i grupne sistemske i obiteljske konstelacije (u našem prostoru i online)
 • individualne i grupne tečajeve Vedske Shakti meditacije
 • individualne i grupne Timeline Healing meditacije (u našem prostoru i online)
 • individualne i grupne radionice izrade aroma kozmetika
 • individualne i grupne detox radionice
 • Telefon:+385 95 3810 822
 • Facebook Anahata: Anahata
 • Instagram: anahata.holisticki.centar
 • E-mail:info@anahata.com.hr
 • Web stranica:www.anahata.com.hr