U ovom tjednu smo intervjuirali zaljubljenicu u modu,vlasnicu modne marke A.R.M dizajna, te majku troje djece. Na intervju pitanja o svom poduzetničkom iskustvu o “Usponima” i “Padovima” žene poduzetnice sa balkana odgovorila je Ivana Pozvek.

Iako je A.R.M. dizajn godinama postojao kao ideja, 2017. je zaživio kao domaća modna marka kojoj je glavni cilj stvaranje odjeće (ponajviše haljina) koje žene mogu nositi svaki dan.Radi kombinacije dugogodišnjeg iskustva u prodaji i marketingu s ljubavlju prema modi usudila se ostvariti svoje snove i postati dizajnerica i vlasnica A.R.M. dizajna.

Ivana: Uspjeh i rast dolaze polako i ne toliko primjetno, ali kad se osvrnem i prisjetim prve godine, vidim veliku razliku i svakako rast – kako u proizvodnji tako i u prodaji.

1.Zdravo! Tko ste vi i koju ste tvrtku započeli?

Ja sam Ivana Pozvek – vlasnica modne marke A.R.M. dizajn.

Prije svega sam majka tri prekrasna sina i žena koja je od malih nogu zaljubljena u modu. Veseli me svaki komad odjeće, a osobito stvaranje i kreiranje novih modela.Potom, ja sam poduzetnica. Radi kombinacije dugogodišnjeg iskustva u prodaji i marketingu s ljubavlju prema modi usudila sam se ostvariti svoje snove i postati dizajnerica i vlasnica A.R.M. dizajna.

2.Recite nam što ste radili! Je li tvrtka rasla? Koliki ste progres vidjeli u prvoj, trećoj godini pa do danas?

Iako je A.R.M. dizajn godinama postojao kao ideja, 2017. je zaživio kao domaća modna marka kojoj je glavni cilj stvaranje odjeće (ponajviše haljina) koje žene mogu nositi svaki dan. Zadnjih godinu dana pokrenuli smo i liniju sportske odjeće (trenirke, hoodice, kratke majice) koje su jako dobro prihvaćene.Uspjeh i rast dolaze polako i ne toliko primjetno, ali kad se osvrnem i prisjetim prve godine, vidim veliku razliku i svakako rast – kako u proizvodnji tako i u prodaji.

3.Koje su Vaše najveće lekcije naučene u posljednjih godinu dana?

Dugo sam maštala o modi i pokretanju vlastitog brenda, ali uvijek je bio prisutan strah od nepoznatoga.Istina je da smo sami sebi najveći saboteri i da je na putu prema uspjehu najvažnije da se sami sebi maknemo s puta.


Biti poduzetnicom znači neprestano raditi i živjeti svoj posao. Posebice sada kada smo još mali tim,moram biti dostupna u svakom trenutku i razmišljati o svakom idućem koraku nekoliko puta. Zahtjevno je, ali vrijedi. Dakle, najveća lekcija mi je – usudi se!

4.Koji Vas je neuspjeh najviše naučio i omogućio Vam daljni rast i razvoj koliko privatno toliko i poslovno?

Jedan od najvećih strahova s kojima sam se suočila na početku bio je strah od nepoznatog. Postavljala sam si stotine pitanja poput:

Hoću li uspjeti?, Hoće li se moje kolekcije svidjeti ljudima?, Hoću li uspjeti zaraditi dovoljno da opstanem?“

U tom trenutku nisam puno znala o razvoju i vođenju modnog brenda,no sve navedeno su izazovi s kojima sam se jednostavno odlučila suočiti. Živimo u potrošačkom društvu gdje masovna proizvodnja odjeće prevladava – toga sam se najviše bojala,ali u ove dvije godine vidim da se kupci ipak okreću nama, manjim proizvođačima s kvalitetnom odjećom i jedinstvenim dizajnom.

Teško je i kad vidiš da „najbolje što znaš“ u nekom trenutku nije dovoljno. Onda tražiš nova rješenja,educiraš se, istražuješ…i nikako ne odustaješ nego se trudiš još više.Izazovi su svakodnevica i na njih gledam samo s pozitivne strane, jer nam omogućavaju da naučimo i budemo još bolji.

5.Što je u poslovnim planovima za nadolazeću i sljedećih 5 godina?

Prije nekoliko mjeseci počeli smo dostavljati i van Hrvatske, imamo dostavu za naše proizvode besplatno za članice EU, ali cilj nam je da budemo dostupni i u drugim zemljama. Konstantno radimo na novim proizvodima,idejama,modelima.

Želja mi je da A.R.M. bude prepoznatljiv po dizajnu i kvaliteti što šire.

6.Kao poduzetnici koliko i kako Vam poslovni život utječe na privatni? (Kako balansirati oboje?)

Biti poduzetnica i istovremeno odgajati tri mala sina moj je najveći životni izazov. Isprepliću se dvije životne uloge – ona poduzetnička i majčinska, a obje zahtijevaju radno vrijeme 0-24. Zahvalna sam na tome što smo skladna obitelj i na potpori bake i djedova, jer svaka mama koja to ima zna kolika je to vrijednost.

Najveća mi je podrška suprug, tu su i prijateljice, a motiviraju me i moja djeca. Njihova je neustrašivost nešto čemu se oduvijek divim.

7.Jeste li pročitali kakvu dobru knjigu u posljednjih godinu dana?

Uz posao i klince teško nađem vremena za čitanje, tako da svaki slobodan trenutak provodim sa svojom obitelji koja mi je izuzetno važna, kao i s prijateljima jer uz njih je osobito lako skrenuti misli. Volimo zajedno putovati i uživati na novim destinacijama. Osim toga, skiciram nove kolekcije, educiram se i smišljam nove ideje. Ipak, knjige koje me potiču i koje su inspirativne su one od autorice: Ane Bučević.

8.Koje savjeti biste dale za ostale poduzetnice koji se možda bore za rast svog poslovanja?

Savjet bi definitivno bio „Vjeruj u sebe!“. Ako ne vjerujemo u sebe nećemo moći ostvariti svoje snove,niti se usuditi pokrenuti se. Poduzetništvo je za hrabre i uporne, jer usprkos tome što doživljavamo mnoge izazove, trebamo naučiti kako ih pretvoriti u stepenice koje nas vode korak više.

10.Gdje Vas možemo naći/vidjeti/kupiti Vaše proizvode i usluge (online i u stvarnom svijetu)?

Nedavno smo redizajnirali i web stranicu, a kako bi izabrali našu haljinu koja Vam odgovara kao salivena rado savjetujem sve koji mi se obrate upitom u inbox društvenih mreža ili na e-mail.Našu ponudu možete pogledati na:

Dostava je besplatna za sve članice EU, a

paket će Vam uručiti kurirska služba bez puno komplikacije.

Ivana Pozvek

Leave a Reply