Što ova instanca radi u nama?

Energetski primjerak koji dobivamo svojim fizičkim tijelom i imamo sve dok imamo fizičko tijelo, ne možemo ga se riješiti, niti ga se želimo riješiti.

Taj nas slučaj sabotira, a budući da je dio našeg ljudskog bića, naš je samo saboter.

  • Đuro se raspada,nema vremena, nema para, svi su mu krivi, svi drugi ga živciraju, nije dovoljno dobar, niti bolji od drugih. Đuro nas podmeće mi mislimo da smo to mi i onda se osjećamo jadno.
  • Međutim, izvorno je sve u nama. Đuro zna sve što mi znamo, dobro poznaje nas.

Njegov/njezin najveći uspjeh da nas uvjeri da ne postoji. Da smo MI ti koji osjećamo krivnju, sram, kao da imamo svu tu sabotažu.

Zašto smo dobili samo sabotera? “Mogli bi sasvim lijepo živjeti i bez Đure?”

Prije nego što smo ušli u naša ljudska tijela MI smo bili svemoćna bića, međutim ta bića nisu mogla shvatiti svoju snagu, da su čista ljubav, njihova moć, jer im se ništa nije moglo suprotstaviti. Tada su svoju moć, snagu odlučili negdje realizirati. Odlučili su otići na planet Zemlju. Trebat će jedno ljudsko tijelo, kad uđem u ljudsko tijelo zaboravit ću apsolutno sve što znam, ako zadržim sve što znam bit ću isti kao gore.

I pomoću supstanca – Đure ćemo otkriti ponovo sebe tako što te “prepreke” pokušavamo nadrasti, pokušavamo ih razriješiti i to je naš put rasta. MI da nemamo Đuru ne bi mogli rasti.

Svaki puta kada padnemo na Đurđin trik i budemo “jadni” jer nismo dovoljno dobri ili nas uhvati panika ,jer nemamo dovoljno novaca ili žurimo, jer nemamo vremena. On cijelo vrijeme jede našu energiju i tako on raste.

Što on ima više energije, mi imamo manje. I onda se iz neobjašnjivih razloga osjećamo iscrpljeno.

Đuro nije naš UM ,ali često djeluje preko uma. Zato ,jer se čovjek još prije nekoliko stoljeća definirao kao racionalno biće. Znači “um nam je glavni kriterij istine” Đuro nije UM.

Mi nismo uopće odgojeni da prepoznajemo Đuru. Kad krenemo na traganje za samim sobom. U principu ljudi misle da je UM onaj koji je kriv. Onda saznamo za nešto što zovemo EGO (neopipljivo)

  • U jogi postoji definicija uma, i joga razlučuje dijelove uma.

MANAS BUDI AHAMKARA tri dijela našeg uma, jedan je zaslužan da prepoznaje stvari oko nas, drugi da bude budan- TU, a treći da lijepi etikete (ovo sam JA , OVO SAM JA, na sve što postoji oko nas).

UM u Jogi se naziva MONKEY MIND um koji je kao majmunčić koji skače ,njemu ne treba dati kontrolu nego ga zauzdati, kako bi bio dobar sluga, a ne gospodar.

Đuro najviše dobiva energije kroz naše navike, vasane i samskare. Naše navike sve ono što je na auto- pilotu ,a Vasane su one koje su dugo tu kao kalup za keks i onda se ukalupiš i misliš da si ti (tvrdoglav, pametan, jadan ,sportašica, vozač, majka ..) Vasane izgledaju kao da ti misliš da si neka uloga.

  • Samskare su navike koje kraće traju pa ih se lako riješiti.

I zato se treba maknuti iz ZONE UGODE i maknuti neke naše uobičajene navike. I napravit život od malih rituala da budeš prisutan taj trenutak, jer kad ste svjesni trenutka SAD i OVDJE. Kad niste u rutini, onda Đuro ostaje gladan.

Đuro se hrani stresom. Društvene mreže , Televizija ,sva umjetna svijetla , šoping centri , promet. Stres je jedan mehanizam u kojem si u potpunosti u 3D-u.

Kroz naša uvjerenja i definicije života predznak što mi dajemo svemu u životu, jer prema našim definicijama u glavi ta situacija je “dobra” ili “loša”. Imamo na milijune uvjerenja koji vode u ograničenje života. Prava umjetnost je preskočiti ograničenja i sva ograničenja koja si podstavimo proglasimo zonom ugode.

Magija je svjesno upravljanje energijom. Potreban je rad, i uzeti energiju od Đure.

Sve je energija. Nema prostora , ni vremena i ne postoji dobro ni loše.

Jako volimo sve definirati.

Ideja je sprijateljiti se s Đurom i dobiti balansirani paket. Imati u uvidu gdje je energija otišla.

🧙‍♀️ Dvije moderne alkemičarke, Sanja Radović i Ines Jukić.
✨ Spajamo znanost i psihologiju s drevnim znanjima šamanizma, joge, tantre i hermeticizma.linktr.ee/Super.Naturals

Sanja Radović i Ines Jukić

Leave a Reply