Ana Rodić podijelila je s nama svoje iskustvo trenera osobnog rasta i hipnoterapeuta. Kombinirajući na ovaj način rad sa svjesnim i podsvjesnim aspektima uma, kao dva sastavna dijela jedne nerazdvojne cjeline. Njezina je uloga pomoći i podržati Vas kako bi smanjili ili uklonili nezadovoljstvo, prevladali problem, strah ili uvjerenje koji vas muče, postigli svoj cilj, postali zadovoljniji svojim životom, bili bolji i uspješniji u onome što vam je važno.

Koučing proces kroz koji prolazim sa svojim klijentima zasnivan je prvenstveno na metodologiji Neurolingvističkog programiranja, svetski najpoznatija metoda ličnog razvoja. Znanja iz obe oblasti sam stekla na edukaciji kod Slavice Squire, označivši ih kroz međunarodno priznate certifikate.

KAKO IZGLEDA JEDNA COACHING SESIJA SA MNOM?

Za početak, na besplatnoj konsultaciji koja traje oko 30 minuta, ja vas upoznajem sa osnovnim načinom rada i sa osnovnim principima koučinga, a vi mene sa svojom temom zbog koje ste mi se obratili.Ukoliko obostrano procenimo da odgovaramo jedno drugom za saradnju, zakazujemo prvu plaćenu sesiju, koja se može održati online ili uživo, u prostoru, i koja traje sat vremena.U toku te sesije vodimo dubinski razgovor, u kome uglavnom vi pričate, a ja slušam i postavljam pitanja.Ta pitanja su ciljana i sa svrhom, vama pomažu da osvestite neke nesvesne obrasce ili uverenja, da vidite situaciju iz drugog ugla, da uvidite nešto što niste mogli sami, da otvorite prostor za nove mogućnosti.

Pored toga, radimo razne vežbe vizualizacije, energetskog uravnoteženja, unapređenja komunikacije, i svega drugog što procenim da je vama potrebno u konkretnoj situaciji. Nakon završene sesije, sumiramo utiske, vi iznesete svoju ocenu korisnosti urađenog, ja vam dam zadatak na kome treba da radite do sledeće sesije, koju tom prilikom i zakazujemo.Ukupan broj sesija koje ćemo održati je individualan, i zavisi od mnogo faktora: od teme sa kojom ste došli, od vaših otpora i spremnosti na prihvatanje i promenu, od jačine vaših ograničavajućih uverenja i strahova, od izazovnosti cilja koji postavljate, od podrške okruženja u kome živite, itd.

Najčešće minimalan broj sesija sa kojom možete postići vidljive efekte na jednoj temi je od 3 do 5 sesija.Maksimalan broj sesija nije ograničen, stvar je vašeg izbora i moje procene u toku rada. Vremenom možete menjati teme, možete imati potrebu za kontinuiranom motivacijom, što je stvar vaše lične preferencije i od vas zavisi i izbor teme i dužina perioda saradnje.

Hipnoterapija je metod rada sa podsvesnim aspektom uma, koji upravlja sa 95% ljudskog ponašanja. Ona je samo jedna od metoda za promenu neželjenog ponašanja i negativnih uverenja, transformišući ih u njihovu suprotnost, a to su pozitivna uverenja i željeno, za klijenta prihvatljivo ponašanje. Od svih terapija bilo koje vrste, hipnoterapija će dovesti do najbržih rezultata, jer je usmerena na podsvesni um. Znanja iz ove oblasti stekla sam na edukaciji kod Marijana Markovića, a ozvaničila međunarodno priznatim certifikatom izadnim od strane Američke škole hipnoze.

KAKO IZGLEDA HIPNOTERAPIJA SA MNOM?


Prvi razgovor je informativnog karaktera, upoznajmo se i razgovaramo o problemu klijenta i kako se manifestuje kao u cilju koji klijent želiti da postigne. Ovaj razgovor predstavlja formu konsultacije i obavlja se online.Moja praksa predviđa da sa svakim klijentom prvo prođem kroz KOUČING PROCES, čak i ako mi se klijent javio sa željom da odmah radi hipnoterapiju. Ovo iz razloga, jer je jako važno da saznam PRAVE UZROKE neželjenih ponašanja, strahova, uverenja ili nečeg drugog zbog čega mi se klijent javio.

Nakon toga,na prvoj hipnoterapeutskoj seansi, koja traje dva sata, prvo klijenta upoznajem sa hipnoterapijom i sa moćima koje ima naš um (traje oko 1h), a zatim pristupam seansi koja traje oko 35 – 45 minuta i na kraju prodiskutujemo o iskustvu koja je klijent imao u hipnozi i eventualnim pitanjima koja su se pojavila.

Treći susret je nešto malo drugačiji, jer nema razgovora o hipnoteapiji već samo deo sa seansom i samim tim traje jedan sat. Naravno, tokom svakog susreta popričam sa klijentom o eventualnim pitanjima koja su se pojavila. Između seansi, moja je praksa da pratim klijenta tj. da ostanem u kontaktu sa klijentom kako bih popratila eventualne nove situacije koje su se pojavile, a vezane su za ono na čemu radimo.Neophodan broj seansi za dolaska do rešenja je između 3 i 6, zavisno od mnogih faktora, a koje procenjujem u individualnom radu, a umnogome zavisi od klijentove spremnosti na promenu kao i od njegovog stepena sugestibilnosti.

Najbolji način da shvatite da li su oba ova metoda adekvatna podrška za vas, kao i da li vam ja odgovaram kao osoba koja bi vama pružila podršku, jeste da to i iskusite.Za početak, javite mi se i zakažite svoju besplatnu online konsultaciju.

Facebook: :AnaRodicKoucHipnoterapeut   
Instagram: ana_rodic_coach 

Ana Rodić